Fermetti TBWA Trap Fermetti TBWA Trap Fermetti TBWA Trap Fermetti TBWA Trap Fermetti TBWA Trap Fermetti TBWA Trap Fermetti TBWA Trap Fermetti TBWA Trap Fermetti TBWA Trap Fermetti TBWA Trap Fermetti TBWA Trap

Hoofdkantoor TBWA\Belgium: de trap als sculptuur

2021 betekent voor TBWA\Belgium het jaar van overgang en verandering. Om dat te manifesteren verhuisde het internationale reclamebureau naar Zaventem. De nieuwe kantoren zijn gevestigd in twee bestaande gebouwen, met elkaar verbonden via een nieuw toegangsgebouw. Een imposante trap wentelt de hoogte in en creëert circulatie op verschillende niveaus.

 

De trap is het resultaat van een samenwerking tussen ingenieur Yves Willems, de ontwerper van de trap, en Fermetti. Hij vertaalde zijn ontwerp naar een 3D computermodel en zette dit vervolgens om naar 2D CNC freesplannen waar wij mee aan de slag gingen. Om de vloeiende vormentaal te kunnen realiseren, kozen we voor schrijnwerk in multiplex platen. Bijna negen ton multiplex werd door ons team verwerkt in deze monumentale trap — een hoeveelheid even imposant als de trap zelf.

 

“Deze trap combineert de schoonheid van pure ambacht met de precisie van computergestuurde machines.”

 

Het hellend vlak onderaan dat geleidelijk van 0 tot 45 centimeter gaat, maakt het gebouw toegankelijk voor andersvaliden. Op dit niveau (+45) kunnen zij de lift nemen naar de eerste en tweede verdieping, die op de niveaus +250 en +350 centimeter liggen.

 

In ons productieatelier hebben we alle treden afzonderlijk voorbereid en de hellingen steeds in twee delen gemaakt. Vervolgens werden alle elementen als uitzonderlijk vervoer getransporteerd naar Zaventem. Ter plaatse bouwden we de trap met precisie stuk voor stuk op.

 

Het resultaat is een trap die verder gaat dan zijn functionaliteit. Het is een sculptuur op zich, dat aangeeft hoever de mogelijkheden bij Fermetti reiken.

Ontwerp: Yves Willems
Opdrachtgever: Cordeel
Bouwheer: TBWA
Uitvoering: Fermetti
Fotografie: Nick Claeskens

Categorie
Interieur, Projecten